Fastelavnsboller.

Fastelavnsboller er blevet en samling af flere forskellige boller med creme. Nogle mennesker mener at en ¨rigtig¨ fastelavnsbolle er dem der er bagt af bløddejs bolle, hvor cremen er bagt med og der er glasur på.

Hjemme hos os, kan vi bedst li dem der er lavet af vandbakkelser, med konditorcreme og marmelade og et drys flormelis på toppen. Så det er den opskrift du får lige her.

konditorcreme.

2 æg

45 g maizena

Korn af ½ vanilestang eller en tsk vaniliepulver

70 g rørsukker

½ l sødmælk eller mandeldrik

Pisk maizena og mælk sammen i en gryde. Tilsæt så mælk, vanilie og sukker. Kog det hele op i 1 minuts tid, under konstant omrøring.

Cremen tages af varmen, når den er fast i konsistensen og stilles til afkøling.

Når cremen er kold, (Jeg laver den typisk aftenen før jeg skal bruge den) pisker du en kvart piskefløde eller soya fløde(den der kan piskes) hvis du vil lave den mælkefri. Pisk fløden til skum.

Jeg plejer lige at piske den kolde creme igennem med el piskeren. Så blandes cremen og skummen stille og roligt. Nu er den klar og stilles på køl til den skal bruges.

Tip: Jeg bruger tit denne creme i lagkager. Smager dejligt.

Vandbakkelser.

8 – 9 store

2½ dl vand

125 g smør

150 g mel

5 æg

Kog smør og vand op i en gryde. Når det koger tilsættes melet. Rør godt rund, til dejen samler sig til en klump. Lad det køle af i ca 15 min.

Når det har kølet lidt af, kommer jeg det i min røremaskine. Hvis du ikke har sådan en, kan du bruge en el pisker. Der piskes et æg i af gangen.

Så tager du en spiseske og kommer 8 – 9 klumper dej på et stykke bagepapir. Trykker dem lidt flade.

De bages i ovnen ved 200 g, i ca 20 min.

HUSK at du ALDRIG må åbne ovnen, når de bager. For ellers falder de sammen og kan ikke bruges.

Når de er køles af, halvere du dem. Der kommes en ordenlig klat creme i og en skefuld af det marmelade du aller bedst kan li. Lige for tiden er jeg ret glad for havtorn, mens lillebror og søster vil have jordbær eller hindbær. Storebror vil kun ha creme i hans, men så forskellige er vi 😉

Sommerkager.

Vi spiser dem også tit, når der kommer friske danske jordbær. Det er den samme creme, men jeg kommer bare friske jordbær i stedet for marmelade. De smager skønt.

Så er der kun at sige God bagelyst. Skriv endelig hvis du synes om opskriften og del den med dem du holder af <3

Smoothie bowl.

I nogle perioder går jeg meget op i hvad jeg propper i hoved og så der der andre tider, hvor det hele går op i ostemadder. Jeg tror på balance.

I nogle perioder har jeg meget tid til mad og andre gange, ja så er der bare ikke så meget tid at gi af. Og jeg er mega fan af lette løsninger. Bare fordi det er nemt, behøver det ikke at være dårligt. Det handler i alt sin enkelhed om at gøre det let for en selv.

Det er jo ikke ret svært at lave en smoothie, det kan vi vist godt blive enig om. Men det kræver alligevel nogle forskellige ting at komme i og det er her man virkelig kan gøre det nemt for sig selv.

Vi kender vist alle, at lige med et, ja så er alle bananerne ret modne og det er avokadoerne også. ¨Jeg kan også bage en banankage, men jeg gider ikke nu, så det må blive i morgen¨. Eller jeg laver bare guacamole af dem alle, århh vi skal have risengrød til aftensmad¨. Sådan tænker jeg tit. Men jeg får jo heller ikke gjort det dagen efter. Kender du det?

Du behøver ikke at smide det hele ud. Du kan pakke små smoothie-pakker, som lige passer til en person. Og det er her det smarte kommer ind i billede. Maden bliver ikke til madspild, men til små nemme løsninger, til de dage hvor der ikke er så meget tid.

Jeg havde 6 bananer. Jeg kom en i hver pose, sammen med lidt over en halv avokado. I fryseren havde jeg blåbær, jordbær og mango. Jeg delte det hele ud i de 6 poser. I køleskabet havde jeg også nogle broccoli stave, som jeg også fordelte i posene.

Og vupti, så er der morgenmad til 6 dage for en person 🙂

Når jeg så tager sådan en pose op af fryseren, kommer jeg hele posens indhold i blenderen. Hælder lidt vand eller havredrik ved, sammen med noget vanilje og citronskal. For at gøre det lidt tykkere kommer jeg et par skefulde lecithin granulat i. Kan købes i Matas eller helsekosten.

Blender det hele og det kommes i en skål, der kan toppes med alt det du godt kan li. Jeg elsker tørret morbær, hampefrø og nødder, men det kommer selvfølgelig også an på hvad jeg lige har i skufferne.

Velbekomme. Del gerne.

Gulerods boller.

Her er opskriften på de dejligste bløde gulerods boller. Jeg bager dem meget i perioder, til når ungerne kommer hjem om eftermiddagen, men også til madpakken dagen efter. Børn i alle aldre plejer at være vilde med dem, faktisk også deres forældre 😀

Ca 12 store boller.

3 dl vand

25 g gær

50 g sukker

10 g salt

1 tsk kardemomme

1 æg

625 g hvedemel

50 g smør

2-3 mellem store gulerødder revet fint

Jeg hælder det hele i min skål og så ælter min røremaskine det, ca. 10 min. Det er vigtigt at dejen er en blød dej. Det er nemlig det der gør dem så bløde og vamsede.

Lad det stå i skålen en halv times tid. kom derefter dejen ud på et mel drysset bord. Form ca 12 boller. Nu skal de efterhæve i en times tid. Jeg plejer at pensle den med kaffe, men hvis du synes de skal have en blank overflade, så bruger du bare æg.

De skal bages ca 8 min. på 200 grader varmluft.

Rigtig god bagelyst og skriv meget gerne, hvis du kunne li dem. Du må også gerne dele opskriften <3

Gulerods boller

Juice

Dette er nok den juice jeg har lavet flest gange og jeg elsker alt ved den. Smagen er sød fra æblerne og gulerødderne, men også stærk af ingefæren.

Til et stort glas.

3-4 gulerødder

2 æbler

1 citron

3-4 cm ingefær

gurkemejerod

Skær det hele ud i mindre stykker og kør det igennem din juicer og nyd med det samme.