Pandekager.

I disse regnvejrsdage, kan man næsten ikke andet end at tænke på pandekager… I går tordnet og braget det helt vildt og regnet voldsomt. Det var stadigvæk lunt. I dag derimod er det koldt og det har regnet. Ungerne havde tidligt fri, så det betød pandekager.

Jeg har som mor på 18. år bagt RIGTIG mange pandekager og prøvet et hav af forskellige opskrifter. Nogle med øl, andre med en masse kardemomme osv. For mig er det vigtigt at pandekager tynde, det kan jeg bare bedst li. Og så må kanten rundt godt være sprød. Med 3 børn i huset, er der også 3 forskellige smags tester. Men de har altid bedst kunne li de neutrale, altså uden fx kardemomme eller vanilje. Så her er opskriften på de pandekager jeg bar bagt aller flest gange. Er du til vanilje, ja så kommer du bare det i. Eller kardemomme. Det smager også godt med lidt revet citron skal.

Pandekager ca 15-20 stk.

5 æg

6 dl sødmælk brugte jeg, men du kan også godt bruge plante drik.

Lidt sukker.

1 tsk salt.

5 dl hvedemel

1½ dl vand

Smør til stegningen. Rigeligt smør.

Pisk æg, halvdelen af mælken, sukker og salt. Kom melet i lidt af gangen. Derefter hælder du vandet i og pisker. Dejen vil nu stadig være tyk og nu hælder du resten af mælken i, lige så stille. Lad dejen stå og hvile lidt.

Jeg steger dem i smør og her er jeg bestemt ikke nærig… Jeg synes det smager godt, men det er jo en smags sag. Prøv dig lidt frem. Som sagt før kan jeg bedst li tynde pandekager, så hæld et tynd lag ud på panden.

Rigtig god bagelyst til regnvejrsdagene.