Haven.

Uhhhh…. Der er sket så meget i min have siden Rikke og jeg startet i feb. i år. Jeg havde ikke forstillet mig at vi var nået så langt. Jeg havde fx ikke troet at jeg ville nå og få en køkkenhave i år. Men det fik jeg. Jubiii. Der mangler stadig en masse, men bare det at se haven tager form, er SÅ fantastisk. Jeg har fået en sammenhængende have. En have mine unger også gider være i og det er faktisk store sager.

Da vi flyttet ind for 7 år siden var ungerne 7 og 11 år. De er fuldstændig ligeglad med om haven var åben eller lukket. Vi kom fra en grund på 3 tønder land, til denne lille bitte have. For den gang, havde vi kun have på to af husets sider. Først for et par år siden tilkøbte min udlejer det der er min have i dag. Tak! Men vi troede jo vi skulle flytte til Bornholm, så vi gjorde ikke ret meget ved grunden… Eller huset. Men selv om haven var lille bitte. Ja så fik vi en lille køkkenhave op og køre. Rikke skaffet en lille brugt drivhus og vi anskaffet os høns og et par ænder.

Jeg ville ønske jeg havde taget en masse billeder den gang, så I kunne se forskellen. Men det har jeg altså ikke.

Drømme skifter.

Nogen gange vil livet ikke det samme som ens drømme. Jeg blev som sagt mega syg. Rikke flyttet ud efter nogle år. Jeg vil ikke bo på Bornholm syg og uden penge…. Så ja, jeg bliver her. I hvert fald ind til videre. Og da det sådan virkelig gik op for mig. Vi har levet i flere år med at være på vej til noget andet og så min sygdom. Ja, så vil jeg altså bo ordenligt og gøre det til et Trine hus og have. Min udlejer er heldigvis med på det. Man kan jo også sige at det ikke ligefrem forringer hans ejendom.

Sidste år fik huset så en rimelig overhaling. Jeg fik omsider ryddet op i alt det jeg bare kastet ned i flyttekasser, da vi blev skilt. Fik malet, ordnet gulve og fik indrettet en stue, vi alle kan være i. Min stue er ret svær, da den er aflang! Men jeg synes selv den er blevet ret fin.

I år, var det så havens tur, til den helt store make over. Som jeg har skrevet flere gang, så fik jeg et rød jeg virkelig tog til mig. Min gode veninde Siv http://lillehavestoretanker.dk/ Sagde at hun ville fjerne ALT fra grunden, som ikke skulle være der og så se hvordan haven tog sig ud. Og det gjorde Rikke og jeg så.

Ny have.

Jeg havde selvfølgelig nogen tanker og ideer til min ¨nye have¨. Men den er blevet noget anderledes alligevel. Fordi jeg valgte og følge rådet og tak for det Siv. Så nu kommer der en masse billeder….

Her er Faktisk det stykke jord med udlejer til købte. Det har gjort at jeg ikke længere har en lille bitte have. Men at jeg har fået flere afdelinger. På den anden side af hegnet ligger der en lille vej, hvor der er 3 huse. Jeg er SÅ taknemmelig over at ha fået hegn.

Køkkenhaven set fra den modsatte ende. Som I kan se er den ikke helt færdig. Jeg mangler at ligge noget mere ukrudts dug og så mangler jeg et læs træ flis mere.

Køkkenhaven set lige på. Vi har sat et lille hegn for at ramme køkkenhaven inde og for at kunne have et sted til ærteblomster og andre ¨kravle/klatre blomster¨. I år har jeg sat solsikker og lidt ærteblomster, men er i tvivl om de kommer. De har stået meget længe i meget små potter, inden de blev sat ud. Nu ser vi. Langs mit ¨høje¨ hegn vil jeg have klatre roser hele vejen. Som vil hænge ud over hegnet… om et par år.

Pergola m.m.

Ja det begynder at ligne noget… Der mangler en til at de tværgående og så skal den males en sidste gang. Og så skal jeg ha sparret op til nogle havemøbler. Laust´s nonfirmation kostet lidt mere end forventede, så det må vente lidt. Der mangler også nogle lærke brædder, der ligesom afgrænser græsset på den ene side og stenene på den anden.

Jeg har købt en hvid blåregn, som jeg tænker bliver så flot, når den gror op og laver tag på pergolaen. Jeg var meget i tvivl om hvilken farve jeg skulle vælge, men det blev hvid.

Haven set fra min pergola.

Henne ved huset er der to terrasser. Jeg ønsker mig et lounge område på den terrasse ved terrassedøren. Jeg vil gerne have det i paller og så nogle fede hynder… Måske til næste år. Den anden terrasse vil jeg gerne have et lille rundt bord med 3-4 stole. Lige til morgen teen.

Roser.

Jeg har altid drømt om en have fyldt med roser og jeg er godt på vej. Som sagt, vil jeg gerne have klatre roser langs hegnet. Den anden ende af min pergola, har jeg sat en af mine ynglings roser. Alkymist. Den vil gro op af hegnet og videre op i pergolaen.

Alkymist.

Ind til køkkenhaven har jeg sat en rose der er lilla. Den hedder Rhapsody in Blue. Jeg har flyttet den i år og jeg satser på den er kønnere næste år.


Rhapsody in Blue.

Jeg fik en rose af Rikke. Det er en chippendale rose. Den var drevet frem i drivhus, så da den kom ud i haven blev den hurtig grim. Jeg har sat den i en krukke, fordi jeg ikke endnu er sikker på hvor den skal stå. Den bliver langsomt kønnere og kønnere og den har fået flere knopper igen.

Chippendale.
Chippendale.

En dag jeg var i BILKA, købte jeg en rose der er opkaldt efter Claus Dalby. Den har jeg også sat i en krukke, ind til jeg finder den helt rette plads.

Claus Dalby.

Der stod en rose i haven da jeg flyttet ind. En new dawn. Det er en klatre rose, men dem der har sat den, har sat den op af tørrestativet. Mega upraktisk, da den river fat i vasketøjet. Jeg har fået ødelagt mange håndklæder pga den. Så den flytter jeg til efteråret.

New dawn.

Så langsomt kommer der flere og flere roser ind i min have og jeg stor elsker det. Velkommen.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *