Roskilde.

I dag er det 5 dage siden de to store er taget på Roskilde. De tog af sted i fredags, for at være i kø, til den ¨rigtige¨kø, til at løbe ind. Måske har det været sådan i mange år. Jeg mindes bare ikke det var sådan, de gange jeg var der i starten af 90érne. Altså det der med at løbe ind. Vi tog toget til Roskilde med al vores happengut. Fik vores armbånd og gik ind og satte telt op. Den gang kostede en billet ca 500-600,- Jeg kommer til at lyde som en på 100 år…

Det var sgu en vild periode i mit liv, der i start 90´erne. Jeg husker ikke så meget…. Men jeg hørte en masse musik bla. Motorhead, Porno For Pyros, Dizzy Mizz Lizzy, Clawfinger, Psyched Up Janis, Rage Against the Machine, Bjørk, Radiohead, Aerosmith, House of Pain og mange mage flere. Selvom det var en vild tid, med en masse stoffer, var det super vigtigt for mig at høre mest muligt musik. Musik har i det hele taget været en kæmpe stor del af mit liv. Særligt i mine teenager år.

Curling børn/forældre.

I lørdags kørte Rikke og jeg til Roskilde med deres højtaler vogn. En højtaler de bygget sidste år, og har bygget større i år. En tur der plejer at tage 40 min. tog 3 timer……Vi måtte droppe at komme frem til det aftalte sted. I stedet måtte vi smide bilen og traileren i vejkanten på Køgevejen…. Ligesom tudsinde af andre forældre. Aldrig før i min karriere som mor, har jeg følt mig så meget som en curling forældre. Hold nu helt op hvor er det vildt at SÅ mange ¨raske¨ unge mennesker, bliver kørt til festivalen. Der var også forældre der kun kom med mad…. På den anden side kunne de jo ikke selv taget højtaleren med i toget.

Højtaler og vogn…

Jeg fik endelig fat på ungerne og fik fortalt hvor de kunne hente deres ting. Hallfdan kom med et par kammerater og skulle løfte vogn og højtaler af traileren. Og sætte deres flag på.

Mens de gjorde det snakkede jeg med Viga. Jeg fortale hende at den gang jeg var på Roskilde, var der INGEN forældre der køre deres børn. Hun kigget på mig, som om jeg lige var landet fra en meget meget fjern planet. Det er altså lidt sjovt at se den udvikling der har været siden jeg var barn/ung. Vi snakker altså en periode på ca. 25 år. Jeg kan ikke huske jeg så nogen curling børn/forældre den gang. Ikke en eneste, faktisk måske det omvendte. Med det tænker jeg ¨for lidt og for meget¨. Det hele handler vel bare om at finde en god balance.

Nå men det er onsdag i dag og Roskildefestivalen er officielt skudt i gang. Jeg synes de har et mega fedt program i år. Har lige set en storie på instragram, at tears for fears lige har spillet. En anden jeg virkelig godt gad at høre i år er Robyn. Tænkt sig at stå foran orange scene og synge med på Dancing on my own….

Hallfdan har lovet ikke at dø, ikke at tage stoffer og høre en masse musik. Så det satser jeg på han gør <3 Har ikke hørt fra nogen af dem siden lørdag. Går ud fra at intet nyt er godt nyt.
Rigtig god festival til alle jer der er afsted i år og pas godt på hinanden.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *