Hørfrøboller.

Glutenfri hørfrøboller.

Den anden dag havde jeg bagedag. Altså¨en dag hvor jeg bager en ordenlig omgang brød. Så er der til ugen og lidt til fryseren. Denne gang var det glutenfri brød og boller jeg bagte. Det kan til tider være svært at bage glutenfri med succes. Nu mere gluten der er i dejen, jo flottere hæver brødet op. Det siger sig selv at ved glutenfri brød, ja der er der ikke gluten i dejen. Derfor kan det være svært at bage luftigt brød.

Men denne gang lykkes det og jeg kunne næsten ikke få armene ned af ren jubel. De var hævet så fint op og var luftigt indeni. Og endnu vigtigere, de smagte rigtig godt. Personligt er jeg ikke så super glad for smagen er boghvede. Der må godt være lidt i dejen, men ikke for meget efter min smag. Disse boller indenholder rismel som er ret neutral i smag. Den anden mel er en mel der hedder Durramel eller sorghum. Dette er en græs art og efter min smag det glutenfri korn der smager mest af ¨almindelig¨ korn.

Der er masser af hørfrø i disse boller. De skal overhældes med kogende vand og stå lidt. Så dannes der det man kalder hørfrø-slim. Dette slim kan bruges som ægge erstatning i veganske retter. Eller ¨drikkes¨ når det er blevet koldt, for at forbedre din fordøjelse. Men dette er jo en hel anden snak 😉 Denne slim er rigtig god i glutenfri bageværk. Nu til opskriften.

Ca 10 boller.

2 dl kogende vand

1 dl hørfrø

3 dl durramel

2 dl rismel

1 dl kartoffelmel

1½ spsk loppefrøskaller

1 tsk salt

1 tsk stødt koriander

30 g gær

4,5 dl lunkent vand

Hæld det kogende vand over hørfrøene. Rør rund og lad dem trække i ca 15 min. Opløs gøren i vandet sammen med loppefrøene og lad det stå lidt. loppefrøene bliver til en slags gele i vandet. Hæld det hele sammen og ælt godt et par minutter. Jeg bruger røremaskine, men man kan også godt gøre det i hånden. Resultatet bliver dog altid bedst med røremaskine.

Lad dejen hæve ca 15 min. For ikke at komme unødigt meget mel i dejen, fugter jeg mine hænder og former bollerne. Sæt dem på bagepapir og lad dem hæve ca 30 min.

Bag bollerne ved 230 grader i ca 15-20 min.

Normalt skal man lade glutenfri boller køle helt af, men disse kan man godt spise lune. Hmmm. Velbekomme og rigtig god bagelyst. Skriv endelig om du kan li bollerne 🙂

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *